2011.01.27.
13:37

Írta: GrínTím

Még jelentkezhetsz a tengeri expedícióra

A Porszívók a tengerből nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampány részeként, az Electrolux közös expedíciót indít a 5 Gyres kutatószervezettel. A közel két hetes akcióval a világ óceánjainak műanyagszennyezésére, és annak káros hatásaira kívánják felhívni a figyelmet. A márciusban induló expedícióhoz egy civil önkéntes is csatlakozhat.

A Porszívók a tengerből nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampány részeként, az Electrolux márciusban közös expedíciót indít a 5 Gyres kutatószervezettel, hogy megtisztítsák az Atlanti-óceán déli részét a műanyag hulladéktól. 
 
A 5 Gyres szervezet küldetése, hogy kutatásokat végezzen az óceánok műanyagszennyezésének globális hatásairól és publikálja az eredményeket, tapasztalatokat. A szervezet célja, hogy különböző módszerekkel, az öt szubtrópusi áramlatból eltávolítsa a felgyülemlett műanyaghulladékokat.
 
A márciusi, közös expedícióra az Electrolux vállalkozó szellemű önkéntesek jelentkezését is várja, akik közül egyvalaki csatlakozhat az akcióhoz.
A szerencsés kiválasztott a különleges program kutatócsapatának teljes értékű tagja lesz. Aktívan részt vesz majd a fedélzeti munkában, és a téma nagyköveteként folyamatosan beszámol a Porszívók a tengerből projekt blogjában a kutatás aktuális helyszíneiről, az expedíció során talált és begyűjtött műanyagokról, valamint az eseményekről. A nyertes pályázó, a legénység tagjaként, egy fontos tengervédelmi kaland részesévé válik, és felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.
 
Az Electrolux és a 5 Gyres közös műanyag hulladékgyűjtési expedíciója 2011. március 3-án indul a Beagle-csatornától (Chile). A kutatócsapat tizenegy napig lesz a tengeren, a Sea Dragon hajó fedélzetén, és március 14-én érkezik meg az expedíció végső úti céljához, a chilei Valdíviához.
 
A legénység tagja bárki lehet, aki:
általános érdeklődést mutat a környezeti problémák, különösen a tengeri műanyagszennyezés iránt,
írói vénával rendelkezik és van érzéke a fotózáshoz,
igazi csapatjátékos, és kiveszi a részét a legénységi munkából,
jól bírja a tengeri utazást,
képes 200 métert leúszni,
fel tudja emelni saját testsúlyának 1/3-át,
jól terhelhető, és 
szakmai angolnyelv-tudással rendelkezik.
 
 
A jelentkezés módja:
Jelentkezni egy rövid filmmel lehet, melyben a pályázónak, be kell mutatkoznia (név, lakóhely), és el kell mondania, hogy miért alkalmas erre a munkára, és mivel járulhatna hozzá az út sikeréhez. A bemutatkozó kisfilmet fel kell tölteni a Youtube-ra, és a hivatkozást el kell küldeni az electrolux@vacfromthesea.com e-mail címre.
A jelentkezés módjáról bővebb információ a www.vacfromthesea.com oldalon található.
 
A jelentkezési határidő: 2011. január 31.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tenger kaland jelentkezés dragon expedíció sea elektrolux gyres

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr242618107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása