2011.03.01.
11:26

Írta: GrínTím

Papírünnep

A papírhasználat növekedése egyre nagyobb terhelést okoz a környezetnek, hiszen egy kilogramm papír előállításához 5 kilogramm fára van szükség, ugyanakkor egy tonna papírhulladék feldolgozása 12 öreg fát ment meg a kivágástól.

 

Március 1-jén, az újrapapír világnapján a pazarló papírfogyasztási szokásokra, az újrahasznosítás fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

A környezetvédelem érdekében létrejött nemzetközi összefogás egyik mérföldköve az 1992-es Rio de Janeiroban megrendezett ENSZ konferencia, amely nemcsak a bolygónk ökoszisztémáját egyre inkább veszélyeztető környezetpusztításra hívta fel a világ államainak figyelmét, de számos területen konkrét célokat, cselekvési terveket fogalmazott meg a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elősegítésére.

A Riói csúcs hatására és annak szellemiségében alakult meg 1993-ben a Forest Stewardship Council (FSC) független szervezet (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa vagy Erdőgondnoksági Tanács), hogy globális szinten fellépést sürgessen a fenntartható és felelős erdőgazdálkodásért. Noha léteztek korábban is különféle helyi mozgalmak az esőerdők, illetve más veszélyeztetett erdős területek védelmére, ezeknek töredéke járt sikerrel.

A cikk folytatása a szelektiv.hu oldalán.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep újrahasznosítás papír fakivágás szelektív világnap fsc

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr792700826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása