2010.09.07.
09:36

Írta: GrínTím

Meztelen biciklisták - videók

Minden évben ezernyi kerékpáros dobja le ruháját, hogy meztelenül biciklizve tiltakozzanak az egyre elviselhetetlenebb gépjármű forgalom és az ezzel együtt járó levegőszennyezés ellen. 

Eddig már a világ 20 országának 70 városában hívták fel a figyelmet a mértéktelen gépkocsi használat  környezetkárosító hatásaira. Tagadhatatlan, hogy a World Naked Bike Ride mozgalom eseményei nagy nyilvánosságot kapnak és ez kiváló lehetőség arra, hogy mindenki elgondolkozzon egy kicsit, mennyivel kellemesebb és vidámabb biciklivel közlekedni. Persze a mozgalom aktivistái nem arra szeretnének buzdítani, hogy  naponta meztelenül kerekezzünk a munkahelyünkre, csak azt szeretnék elérni, hogy lehetőség szerint egyre többen próbálják ki ezt az egészséges és a környezet kíméló közlekedési formát.

 A felvonuláshoz használt (pontosabban nem használt) ruházat jellegéből adódik, hogy csak kellemes tavaszi-nyári időben lehet ilyen demonstrációkat tartani, ezért mindig olyan kontinensen és országban gyűlnek össze egy meztelen biciklizésre, ahol meleg van. Argentínától, Ausztráliáig, Japántól, Oroszországig, Litvániától Németországig már sok helyen megbolygatták a szokásos napi közlekedési dugókban ácsorgókat a semmi vagy csak igen kevés ruhanemüt viselő bringások. 

 

Íme a két videó tudósítás a nyári spanyolországi felvonulásokról:

 

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kerékpár meztelen world bicikli nude naked bike biciklista ride kerékpáros

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr562277054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása