2010.09.16.
08:39

Írta: GrínTím

Pihenjen lebegve, 1.6 millió dollárért!

A mágneses lebegő ágy látványa épp olyan lélegzet-elállító, mint az ára. 1.6 millió dollárért vásárolhatják meg kényelmüket és egészségüket, akik megtehetik. Cserébe igazán fantasztikus és sci-fibe illő dologhoz juthatnak. 
 
Másfél millióért a "mennyben" járhatnak, az ágy ugyanis nem a földön áll, hanem lebeg. Csak azért van a padlóhoz  pányvázva, hogy nem tud elsodródni, vagy felemelkedni. Hét évbe telt, amíg kifejlesztették, miként lehet egy erős, állandó, nem káros mágneses teret előállítani. Az ágy kerete egy egyszerű, feketére festett deszka, ami mintha láthatatlan lábakon lebegne. 
Az ágy felületén a mágneses erő értéke nulla, így nem kell aggódnunk, hogy káros hatással van  a testünkre vagy éppen az ágyon használt  számítógépre. A tervezők szerint nagyon fontos, hogy hol töltjük életünk egyharmad részét, vagyis azt az időt, amit alvásra szánunk. A kényelem minden pénzt megér. Az ágy hétszáz kilogrammos terhelést bír el, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, vajon "leszakad-e" alatta. 
A magas ár miatt sokan felteszik a kérdést, vajon mennyivel egészségesebb és kényelmesebb, mint a vízágy vagy egy felfüggesztett ágy. Miben különlegesebb? Vajon megéri-e a hétéves munka, amit a fejlesztésre fordítottak? Ki tudja. Lehet, hogy a technika fejlődésével tíz év múlva már nem is lesz annyira luxus cikk, hanem mint a tinédzserek újabb hóbortja tömegcikké válik és a tervező, Janjaap Ruijssenaars nevét is mindenki ismerni fogja.
 

Szólj hozzá!

Címkék: pihenés ágy mágneses lebegő janjaap ruijssenaars

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr312299251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása