2011.01.28.
14:22

Írta: GrínTím

Engedélyezték a védett állatok kilövését

Éves barnamedve vadászati kvótát állított fel csütörtökön a bulgáriai környezetvédelmi minisztérium. Az országban az elmúlt évtizedekben tiltott volt a védett állat kilövése, mostantól azonban évente 17 barnamedvét ejthetnek el a vadászok az ország hét, medvék által lakott régiójában. A kvótát három, nemrégiben készült felmérés alapján határozták meg, amelyek azt mutatták, hogy 540 és 560 közötti egyed él Bulgária hegyvidéki részein. 

A hét régió egyike a szmoljani térség, ahol 2010 júliusában egy barnamedve megölt egy falun lakó férfit. A haláleset és az egyre növekvő számú, emberek elleni támadások nyomán a térség vezetői kérelmezték a szófiai parlamenttől, hogy megritkíthassák a medvepopulációt. A döntést máris bírálják a környezetvédők, akik szerint a vadászati lobbi érvényesült a parlamenti határozat meghozatalakor.

(Független Hírügynökség)

Szólj hozzá!

Címkék: halál bulgária kilövés vadászat irtás barnamedve

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr982621021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása