2010.11.24.
14:52

Írta: GrínTím

Futurisztikus kapszula kempingezőknek


Mini, mobil gömb, város-látogatásokhoz. Mérete miatt remekül lehet a városon kívül parkolni, de egy nagyobb, zsúfoltabb parkolóban is remekül elfér. Míg a megszokott lakókocsik, karavánok nagyobb és hosszabb utazásoknál biztosítanak megfelelő kényelmet, ez a változat már a modern, felpörgetett tempónak felel meg, városi kempingezéshez tervezték.

Az alkotók rengeteg apró ötlettel tették komfortossá ezt a "lakást", míg a méret kellően kicsi maradt ahhoz, hogy akár egy átlagos parkolóhelyen is meg lehessen állni vele. A mérete megnövelhető, amikor kiválasztottuk azt a helyet, ahol kempingezni szeretnénk vele. Ekkor kezdődhet a varázslat. Bár első ránézésre nem is látszik, az oldal és tetőablak rendszerével jelentősen növelhető a belső mérete.

A gömb két fele különböző funkciót lát el. Az átlátszatlan felület biztosítja a lakók magánszféráját, eltakarja a belsőt a kíváncsiskodó szemek elől. A középső rész rejti az ajtót, amit akkor lehet használni, ha a félgömböket eltoljuk egymástól. A tojásdad alakú lakókocsi egy kényelmes, modern lakóhelyet biztosít. Mérete miatt egy kis kocsi is könnyen el tudja vontatni.

A két részben külön található a nappali-háló szoba, illetve a vizes blokk. A "szobában" egy két-személyes ágy van, ami ülőhelyként is szolgálhat, hiszen ez az audio- és video-eszközökkel felszerelt helyiség. A másik fele szolgáltatja és tartalmazza a szükséges energiaforrásokat és a vizes eszközöket, a mosdót és a vécét. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mini trailer green kemping pod lakókocsi utánfutó városlátogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr972470381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása