2010.11.22.
14:39

Írta: GrínTím

A Canon bioműanyagból is nagyot alkotott

A Canon és a Toray Industries bejelentette, hogy kifejlesztette az iparág legnagyobb, bioalapú műanyag felhasználásával készült külső alkatrészét. A Canon nagyüzemi nyomtatásban alkalmazott, multifunkciós irodai rendszereihez készült alkatrész a világ legmagasabb lángállósági fokozatával rendelkezik.

A növényi eredetű, bioalapú műanyagok meggátolják a CO2 kibocsátás növekedését és az olajkészletek kimerülését, továbbá hatékonyan csökkentik a környezeti terhelést is. A formálhatósággal és a folyási jellemzőkkel összefüggő technológiai akadályok, valamint az ilyen típusú alkatrészekhez megkövetelt nagyfokú lángállóság miatt a bioalapú műanyagból készült nagyméretű alkatrészek külső alkatrészekhez való felhasználása korábban igen nehézkesnek bizonyult. Hiszen ezeknek egyaránt meg kellett felelnie a külső megjelenéssel szemben támasztott követelményeknek, valamint a nagy mechanikai szilárdság és ellenálló-képesség feltételeinek is.

A 640 mm szélességű, 440 mm magasságú és hozzávetőlegesen 1100 gramm tömegű alkatrész a Canon nagyüzemi nyomtatásban alkalmazott, multifunkciós irodai rendszereihez használják majd fel.

Szólj hozzá!

Címkék: canon bio alkatrész iroda műanyag co2 nyomtató multifunkciós toray

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr702465569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása