2010.11.13.
11:49

Írta: GrínTím

Sláger a tigris pénisz

 

A nagy-britanniai székhelyű Traffic International és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közös tanulmánya szerint a különböző tigristestrészekből - csontok, bőr, hús, karom, fogak, koponyák, péniszek -, valamint élő állatokból és teljes tetemekből messze a legnagyobb mennyiséget Indiában foglaltak le az elmúlt években, de Kína, Nepál és Indonézia is jelentős "beszállítója" az feketekereskedelemnek.

A természetvédők összesen 481 tigristestrész lefoglalásáról szóló hivatalos jelentéseket elemeztek, s ebből arra következtettek, hogy 2000 januárja és 2010 áprilisa között legalább 1069, legfeljebb 1220 tigrist vadásztak le illegálisan kereskedelmi célból. A szerzők ugyanakkor hangsúlyozzák: ez a szám a valós adatnak feltehetően csak a töredéke.

Az amerikai székhelyű Wildlife Conservation Society szeptemberben közzétett tanulmánya szerint Ázsia tigrispopulációja mára a kihalás szélére sodródott, hiszen becslések szerint kevesebb mint 3500 egyed élhet vadon. Más becslések 3200 körülire teszik a vadonban maradt tigrisek számát, amely egy évszázada még elérte a 100 ezret.

 

Bár továbbra is India a tigriskereskedelem legnagyobb ellátója, Indonézia, Nepál, Thaiföld és Vietnam szerepe is egyre inkább felértékelődik. Az elmúlt években feltárt egyik csempészútvonal a világ tigrispopulációja felének otthont adó Indiából indul, és Kínában végződik, ahol nagy becsben tartják a nagymacska testéből nyert "gyógyszereket" és afrodiziákumokat. Szakértők szerint a kínai gazdaság erőteljes növekedése is hozzájárulhatott a csempészet bővüléséhez, hiszen egyre több kínai engedheti meg magának, hogy megvásárolja a borsos áron kínált "tigristermékeket".

 
Az erőt, bátorságot és jó szerencsét szimbolizáló tigrisek különböző testrészeit Kína mellett számos más kultúrában is használják szerencsetalizmánként, díszítésként és a hagyományos gyógyászatban. Bár létrejöttek tigristenyésztő telepek is a kereslet kielégítésére, a kritikusok szerint a csempészetet ez nem lassította, hiszen egy széles körben elterjedt hiedelem szerint a vadon élő tigrisekből készült gyógyszerek hatásosabbak, mint a farmon élőkből kinyert szerek.
 
"Az adatok azt mutatják, hogy az illegális tigriskereskedelem zavartalanul folytatódik, annak ellenére, hogy az élőhelyeket biztosító és a fogyasztó országok, kormányközi testületek és civil szervezetek ismételt és jelentős erőfeszítéseket tesznek megfékezésére" - írják a friss tanulmányban, melynek megjelenését a november 21. és 24. között Szentpétervárott megrendezendő nemzetközi "tigriscsúcs" elé időzítették.
 
A találkozóra, melynek célja stratégia kidolgozása a vadon élő tigrisek számának 2022-ig történő megduplázására, meghívást kapott mindaz a 13 ország, amelynek területén tigrisek élnek. A konferencia házigazdája Vlagyimir Putyin orosz kormányfő lesz.
 
MTI

Szólj hozzá!

Címkék: penis india pénisz putyin kereskedelem illegális tigris hímvessző tiger feketepiac konferenciawwf tigriscsúcs

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr492446033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása