2010.10.14.
14:07

Írta: GrínTím

Energiahatékonysági Konferencia

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája és az APC by Schneider Electric a mai napon első alkalommal rendezte meg Magyarország egyetlen, a témát átfogóan körüljáró, tudatos energiafelhasználással foglalkozó rendezvényét „Energiahatékonysági Konferencia” címmel. A konferencia célja volt, hogy komplex képet nyújtson a szakemberek, döntéshozók és a sajtó képviselői számára az energia leghatékonyabb felhasználására irányuló törekvésekről, valamint az ezt elősegítő termékekről és megoldásokról. 

 
A plenáris ülést követően a konferencia résztvevői iparágakra osztott szekcióüléseken hallgathatták meg az egyes területekre szabott energiahatékonysági megoldások részletes bemutatását, Energiahatékony adatközpont; Irodák, kereskedelmi és kommunális létesítmények energiahatékony megoldásai valamint Ipari energiahatékonysági megoldások témában. A konferencia fővédnökségét Eric Lavost, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vállalta.
 
A konferencia első számú és deklarált célja volt, hogy felhívja a figyelmet az aktív energiahatékonyság kulcsszerepére az üvegházhatást okozó gázok csökkentésében. A Kiotói Jegyzőkönyvben rögzített megállapodás Európában 2020-ig az üvegházhatású gázok 8%-os összesített csökkentését írja elő. Ezen cél elérése érdekében a Schneider Electric aktív energiahatékonysági megközelítésben gondolkodik, amely, a passzív intézkedésekkel, például hőszigetelés vagy energiatakarékos izzók alkalmazásával ellentétben, jövőbe mutató megoldást kínál az égető környezetvédelmi problémákra. Aktív energiahatékonyság alkalmazásával ugyanis az energiatakarékos eszközök energiafelvétele vezérelt módon történik, a tartós változás eléréséhez pedig az energiafelhasználás ellenőrzésével, mérés, felügyelet és vezérlés segítségével van lehetőség. 
 
A fentiek megvalósításához szükséges technológia a Schneider Electric termékportfoliójában rendelkezésre áll, és a legtöbb esetben a befektetés rövid időn belül megtérül. „A Schneider Electric határozottan elkötelezte magát az energiahatékonyság alapelveinek megosztása mellett, és ügyfelei számára aktív energiahatékonysággal rendelkező termékek és szolgáltatások széles körét kínálja. Az Energiahatékonysági Konferencia első számú célja volt, hogy felhívjuk a figyelmet az aktív energiahatékonyság fontosságára, és arra, milyen eszközökkel és megoldásokkal hozhatjuk ki a legtöbbet a felhasznált energiából” – nyilatkozta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia schneider electric energiahatékonysági

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr72371485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása