2010.09.14.
10:26

Írta: GrínTím

A biciklizés nem része a magyar kultúrának

Szeptember 12-én érte el célját, Budapestet az Európai Kerékpáros Túra. Az augusztus 26. óta tartó út során az Európai Unió intézményeinek dolgozói tekertek végig a Duna mellett Donaueschingentól Budapestig. Az 1300 kilométeres túra az Európai Bizottság magyar képviseletén tartott kerekasztal-beszélgetéssel zárult. A rendezvényen részt vett a Levegő Munkacsoport is.  

A rendezvény során a kerékpározó eurokraták beszámoltak az út során szerzett tapasztalataikról. Több hozzászóló is kiemelte, hogy míg Németországban és Ausztriában a kerékpárutak kitűnő állapotban vannak és általában a Duna mellett haladnak, addig a magyar hálózat helyzete lesújtó.  Elmondták, hogy a Duna melletti bicikliút magyar szakasza a legtöbb helyen gyakorlatilag használhatatlan. Az elvben kerékpárút hol a közúton halad, hol messze a parttól, illetve sokszor gyakorlatilag eltűnik, a városokban pedig követhetetlen.

 
A külföldi résztvevők azt kérdezték a kerekasztal-beszélgetésen jelenlévő kevés magyartól, nem gondoljuk-e, hogy a kerékpárutak elhanyagolásával nem csak a hazai lakosokat fosztjuk meg a normális biciklizés lehetőségétől, de jelentős bevételtől is elesik így az ország, hisz sok nyugati kerékpáros turista épp emiatt nem vállalkozik arra, hogy bejöjjön az országunkba. Másutt komoly bevételt jelent a vendéglátóhelyeknek, boltoknak, szállodáknak a nagyszámú kerékpáros turista. A nemzetközi csapat legmeglepőbb tapasztalata az volt, amikor egy magyar településen kritikusan közölték velük, hogy a városok közötti kerekezés nem része a magyar kultúrának.
 

5 komment

Címkék: kerékpár bicikli kerékpárút

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr292293827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janikahhh (törölt) 2010.09.14. 16:48:54

Bezony, az utolsó mondat mindent elmond. A magyar autózik. Ha kell, ha nem, ha van rá pénze, ha nincs.

zogmax 2010.09.14. 16:57:06

Csoda, hogy élve eljutottak eddig... Magyarországon ha nem tudják megoldani a kerékpárutat egy vödör sárga festékkel, ott egyszerűen betiltják a bicajozást. Lásd Budapest Dunakeszi közti rész.

kodó tamás 2010.09.14. 17:07:34

itt ne bicajozzanak kerékpáros terroristák. a dunamenti kerékpárutak meg keruljék ki magyarországot (mint a repülő, mint a vasuti teherforgalom is elkerüli...). sőt a duna is... ez az ország egy szégyen. ja és a német osztrák sógorok (összefoglalóan labancok vigyázzanak a saját kp utjaikra mert ha itt elfogy, ott is ellopják a magyarok... hagyjuk az egészet nem megy nekünk. kérjünk egy atombombát...

Mostly Harmless 2010.09.14. 17:20:36

A magyar kultúrának nem része a kultúra sem.

jah-man 2010.09.14. 20:16:48

Még jó hogy a Balaton körüli "kerékpárutat" nem nézték meg...
süti beállítások módosítása