2010.09.08.
16:18

Írta: GrínTím

Kínában feltámad a főnix

Egy építészeti meglepetés készül Kínában, hamarosan elkezd kiemelkedni a tengerből a mesterséges Főnix sziget és rajta egy zöld épületkomplexum.
 
A Sanya öbölben épül a hat darab, ötcsillagos apartmanház, ami rendezvényközpontot és hotelt is magában foglal majd, egy yacht kikötővel kiegészítve. Az elképzelések szerint a teljes beruházás 2014-re készül majd el. 
Az épületegyüttes egy 390 ezer négyzetméteres, 1250 méter hosszú és 350 méter széles mesterséges szigeten áll majd és egy híd köti a Sanya szigethez. A környezetvédelmi szempontokat maximálisan szem előtt tartó tervezésnél az volt a legfontosabb, hogy a lehető legzöldebb legyen a komplexum, amelyik nyolc funkciót tölt majd be: kikötő, yacht-klub, nemzetközi konferencia-központ, bevásárlócentrum, sport- és szabadidőközpont, vidámpark. Pálmafás strandja pedig igazi kikapcsolódást nyújt majd a turisták számára.
A Sanya sziget neve ismerős lehet már sokak számára, hiszen a 2008-as Olimpiai játékok itt kezdődtek. Itt áll az a főnix szobor, melyet az olimpiai láng fogadására emeltek. A láng innen indult kínai útjára és a kíváncsiskodók tízezrei álltak sorfalat a szigeten, hogy a láng előtt tisztelegjenek. A láng azóta kihunyt, azonban hamarosan egy újra feltámad a főnix, igaz most egy zöld építészeti csoda képében.
 

Szólj hozzá!

Címkék: kína főnix sanya phonix

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr992280644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása