2010.08.24.
09:03

Írta: GrínTím

Szexi papírruhák

Egyre nagyobb divat lett a tervezők körében a környezetbarát divat megteremtése és az öko-öltözködésre próbálják több fórumon is felhívni a figyelmet. Ez nem csoda, ha belegondolunk, mennyi vegyszert használnak a gyártók a textília előállításakor. Egy kutatás szerint, ezek fajtáinak száma közel nyolcezer. Megdöbbentő az az adat is, miszerint a nem természetes gyapot előállításához a világon használt növényvédőszerek 25 százaléka szükséges. Ez visszafordíthatatlan pusztulást, roncsolást okoz nemcsak a termőföld, hanem a ruhák viselői számára is.

Sokféle próbálkozás van az új divat megteremtésére. Persze nem mindegyik jelent hordható ruhát. Igaz, néha ez az igazi bemutatók esetében is igaz.
Az újrafeldolgozott papír, ez esetben az abból készült ruhák is figyelmeztethetik a nézőket arra, hogy nem minden rossz, ami már használt. Ezzel a burkolt célzással a second hand butikok látogatására is buzdítanak, hiszen azok árukészlete is újrahasznosított lesz. A képeket látva nemcsak ámuldozhatunk, de esetleg ötletet is kapunk arra, miként lehetne otthoni régebbi ruhatárunkat felfrissíteni egy-két ötlettel.
[slideshow]
Ezek a ruhák tényleg egy alkalomra szólnak, igazán csak pózolni lehet bennük. Az alapanyagok használt újságok, borítékok, képeslapok. Némelyik kreáció igazán hasznos lehet majd a farsangi szezon idején, ne feledkezzünk meg róluk. Alacsony költséggel, némi munkával remek egyedi jelmezt készíthetünk otthon. Fontos kiegészítő lehet a ragasztó, amit többféle képpen variálhatunk. Láthatatlan módon, vagy akár a ruha fényét emelve, széles, átlátszó ragasztószalaggal rögzítve az öltözéket.
GrínTím: Hírek - természetesen

Bővebb információ: grintim@futuranno.com

1 komment

Címkék: papír ruha sexy sexy szexi

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr632285883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szexi papírruhák (via ZöldTér – reloaded) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/08/24/szexi-papirruhak-via-zoldter-reloaded/ 2010.08.24. 09:07:41

[...] Szexi papírruhák (via ZöldTér – reloaded) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 7:05 am Egyre nagyobb divat lett a tervezők körében a környezetbarát divat megteremtése és az öko-öltözködésre próbálják több fórumon is felhívni a figyelmet. Ez nem csoda, ha belegondolunk, mennyi vegyszert használnak a gyártók a textília előállításakor. Egy kutatás szerint, ezek fajtáinak száma közel nyolcezer. Megdöbbentő az az adat is, miszerint a nem természetes gyapot előállításához a világon használt növényvédőszerek 25 százaléka szükséges. Ez vis … Read More [...]
süti beállítások módosítása