2010.08.11.
13:59

Írta: GrínTím

A jövő energiái Stuttgartban

A CEP® CLEAN ENERGY & PASSIVEHOUSE nemzetközi kiállítás és konferencia 2011. február 10-12. között kerül megrendezésre a stuttgarti Vásárvárosban. A rendezvény a negyedik évre Baden-Württemberg tartomány vezet megújuló energiával és passzívházzal kapcsolatos kiállításává fejldött. A passzívházak témát tekintve pedig Európa legjelentsebb rendezvényei közé tartozik.
2010-ben a kiállítók száma 10%-kal növekedett az azt megelz évhez képest, ami a szakma pozitív fejldését tükrözi. A 3 nap alatt 222 kiállító mutatta be innovatív termékeit és szolgáltatásait a több mint 10000 látogatónak megújuló energiák és passzívházak témájában. A korábbi évekhez képest növekedett a nemzetközi érdekldés is a rendezvény iránt: 2010-ben a nemzetközi kiállítók száma 13% volt.

A nagy sikert követen a CEP® 2011-ben további növekedést tervez. Elször is a kiállítók egy második csarnokban is meglátogathatóak lesznek, ahol fként a bio- és fából nyert energia valamint az erdészet témakörök lesznek megtalálhatók. A közlekedési eszközök, amelyek tavaly a rendezvény egyik látványosságát jelentették, 2011-ben is jelen lesznek. Emellett az E-közlekedés teljes palettája, a megújuló energiából történ áramtermeléstl kezdve az infrastruktúrán át a hálózati integrációig teljes egészében megjelenik. A Bundesverband Solar Mobilität e. V. valamint Bundesverband eMobilität e. V. egy közös standon vesz részt a rendezvényen.

2011-ben újdonságként szerepel a smart energy és ezen belül a smart building téma. Ezek a jöv piacának számítanak, és a kiállítói fórumon lehetség lesz megismerkedni az ezekkel kapcsolatos termékekkel és megoldásokkal, mint például az épület automatizáció, vezérlés, információlekérés stb.. Szintén újdonság az állás és képzésbörze, amely Stuttgart környékére koncentrál. A Stuttgart környéki gazdasági támogatás felismerte az energiaszektorban rejl munkaer potenciált, és a „Job Wall” elnevezés közös standon képviselteti magát.

A kiállítás keretein belül több szakmai konferencia kerül megrendezésre, amelyek közül kiemelkedik az „Energieeffiziente Stadt – Verkehr und Mobilität” cím, amely bemutatja a városi közlekedést, és az innovatív közlekedési terveket is. Az építés és felújítás témában a „Passivhaus in der Praxis” és a „Plus-Energie-Haus” c. konferenciákat tervezzük. 2011-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre az „Internationale Symposium Solares und Erneuerbares Kühlen”, és ötödik alkalommal az „Internationale Anwenderkonferenz für Biomassevergasung”.

Ezen kívül számos ingyenes eladás meghallgatására lesz lehetség, többek között a „Tag der Landwirtschaft” workshopon és egy pellet szemináriumon.
A CEP® 2011-ben ismét ers szakmai partnerhálózattal rendelkezik, többek között a Bundesministerium für Verkehr, a Bau- und Stadtentwicklung, Baden-Württember Környezetvédelmi Minisztériuma és Gazdasági Minisztériuma támogatja a rendezvényt. A rendezvény fvédnöke Dr. Peter Ramsauer tartományi miniszter és Stefan Mappus miniszterelnök.

A CEP® CLEAN ENERGY & PASSIVEHOUSE 2011. február 10-12. között kerül megrendezésre a stuttgarti Vásárvárosban. További információkat olvashatnak a kiállításról, a konferenciákról és a kísér rendezvényekrl a www.cep-expo.de honlapon.

1 komment

Címkék: expo kiállítás kiállítás passzívház energia energy jövő clena stuttgart

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr312285825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A jövő energiái Stuttgartban (via ZöldTér – reloaded) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/08/11/a-jovo-energiai-stuttgartban-via-zoldter-reloaded/ 2010.08.11. 14:44:55

[...] A jövő energiái Stuttgartban (via ZöldTér – reloaded) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 11:59 am A CEP® CLEAN ENERGY & PASSIVEHOUSE nemzetközi kiállítás és konferencia 2011. február 10-12. között kerül megrendezésre a stuttgarti Vásárvárosban. A rendezvény a negyedik évre Baden-Württemberg tartomány vezet megújuló energiával és passzívházzal kapcsolatos kiállításává fejldött. A passzívházak témát tekintve pedig Európa legjelentsebb rendezvényei közé tartozik. 2010-ben a kiállítók száma 10%-kal növekedett az azt megelz évhez képest, … Read More [...]
süti beállítások módosítása