2010.08.09.
11:10

Írta: GrínTím

Zöld kalandok a Tisza-tónál

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg augusztus 13. és 15. között a Tó-vidék Fesztivált a sarudi Tisza-tó partján. A fesztivál különlegessége, hogy valamennyi programján környezetbarát megoldásokat, a mindennapi vidéki élet fenntarthatóbbá tételének példáit mutatják be.

Sarud község önkormányzata uniós pályázati forrásból rendezi meg a Tó-vidék Fesztivált, amelynek célja, hogy felhívja a környéken élők és a fesztivál vendégeinek figyelmét a Tisza-tó páratlan szépségére, a régió kiaknázatlan természeti adottságaira - mondta az MTI-nek Lőrincz Zsuzsa szakmai koordinátor.

[caption id="attachment_784" align="aligncenter" width="560" caption="Photo: www.dvdrecord.hu"][/caption]

A fesztivál Tanya-programjain megelevenednek a régi Tisza-tavi hagyományok és a mai praktikák. A 13 berendezett vendégváró portán a vidéki életmód mellett megismerkedhetnek a látogatók a környezetbarát építészeti megoldásokkal, a helyi termékek fogyasztásának jelentőségével, és a megújuló energiák használatával. A tanyákon naponta több alkalommal is szakértők tartanak interaktív előadásokat.

Számos zöld és civil szervezet szakmai programjain is részt vehetnek az érdeklődők. Készíthetnek például saját tervezésű vászonszatyrot a Pécsi Zöld Körrel, vagy aszalhatnak gyümölcsöket az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettel, megkóstolhatják a Gaia Biofarm reform és bio élelmiszereit, de megismerkedhetnek a fegyverkovácsolás művészetével is.

Játékos kalandtúrákat is kínál a fesztivál, szombatra kerékpáros, vasárnapra csónakos kincskeresést szerveznek.

A Tó-vidék Fesztivál alkalmából elkészítették a Tisza-tó Zöld Térképe online és nyomtatott kiadását is, ennek segítségével megtalálhatók a helyi termelők, a javítóműhelyek, kölcsönzők, és a házi tejet áruló pontok.

Fellép a fesztiválon Kovács Kati, az Irigy Hónaljmirigy, a Kistehén tánczenekar, Szőke András pedig saját környezettudatossági tapasztalatairól mesél a közönségnek Talajmasszázs című produkciójában.
Részletes program
MTI

1 komment

Címkék: zöld fesztivál kaland sarud tisza-tó tisza-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr562285817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld kalandok a Tisza-tónál (via ZöldTér – reloaded) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/08/09/zold-kalandok-a-tisza-tonal-via-zoldter-reloaded/ 2010.08.09. 11:57:21

[...] Zöld kalandok a Tisza-tónál (via ZöldTér – reloaded) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 9:11 am Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg augusztus 13. és 15. között a Tó-vidék Fesztivált a sarudi Tisza-tó partján. A fesztivál különlegessége, hogy valamennyi programján környezetbarát megoldásokat, a mindennapi vidéki élet fenntarthatóbbá tételének példáit mutatják be. Sarud község önkormányzata uniós pályázati forrásból rendezi meg a Tó-vidék Fesztivált, amelynek célja, hogy felhívja a környéken élők és a fesztivál vendégein … Read More [...]
süti beállítások módosítása