2010.07.29.
11:57

Írta: GrínTím

Környezettudatos tanácsokat ad a Xerox új szoftvere

A Xerox új, a ColorQube 9200 sorozathoz fejlesztett web-alapú Print Advisor® szoftvere költséghatékony nyomtatási tanácsokkal látja el a végfelhasználót, jelentéseinek köszönhetően betekintést enged az adott hálózaton lévő nyomtatók és multifunkciós berendezések megtakarítási és optimalizálási lehetőségeibe is. A szoftver előtérbe helyezi a környezettudatos működést is, és használat közben folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat nyomtatási szokásaik környezeti hatásairól.
Bemutatták a Xerox legújabb innovációját, a ColorQube™ 9200-as sorozatának többfunkciós nyomtatóira (MFP) fejlesztett Xerox Print Advisor® web-alapú szoftvert. Az alkalmazás a monitor képernyőjének jobb alsó sarkában megjelenő feliratokkal emlékezteti a végfelhasználót azokra az egyszerű tennivalókra, amelyekkel gazdaságosabban és „zöldebben” tudnak nyomtatni. Például, ha a felhasználó egy hosszú dokumentum egyoldalas nyomtatását választja, a képernyőn megjelenő üzenet azonnal felajánlja neki a kétoldalas nyomtatást.

A szoftver adatokat gyűjt az összes nyomtatási feladatról, többek közt arról is, hogy az egyes felhasználók naponta hány oldalt nyomtatnak. Ezek a részletes jelentések elősegítik a vállalat nyomtatási gyakorlatának ésszerűsítését és hatékonyabbá tételét.

A szoftver továbbfejlesztett változatával, a Xerox Print Advisor Premiummal pedig a teljes vállalatra vonatkozó, átfogó, nyomtató használati statisztikákat és jelentéseket kaphatnak az informatikai vezetők. A prémium verzió az összes hálózatba kötött, vagy a felhasználók gépeire közvetlenül csatlakoztatott nyomtatóról és MFP-ről adatokat tud szolgáltatni, amelyek alapján a rendszergazdák személyre szabott, a kollégáik számára releváns információkkal egészíthetik ki az emlékeztető üzeneteket.

„Ez a szoftver hatékony eszköze lehet a felelősségteljes nyomtatási szokások megteremtésének a vállalton belül. Kiválóan kiegészíti a Xerox kazetta nélküli szilárdtintás technológiájára épülő ColorQube 9200 sorozat berendezéséit, amelyek akár 62 százalékkal is csökkenteni tudják a színes nyomatok költségeit, illetve 90 százalékkal kevesebb hulladékot termelnek a hagyományos többfunkciós színes lézernyomtatókhoz képest” – hangsúlyozta Jon Reardon, az InfoTrends Office Document Technologies részlegének csoportigazgatója a Print Advisor szoftver használatával kapcsolatban.

A Print Advisor szoftver ingyenesen letölthető a ColorQube 9200 sorozathoz a www.xerox.com/printadvisor honlapról. A Print Advisor Premium várhatóan ősszel jelenik meg.

Szólj hozzá!

Címkék: advisor colorqube print xerox xerox

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr672285753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása