2010.07.29.
11:50

Írta: GrínTím

Illegális orrszavú vadászat

Jelentősen nőtt idén az orvvadászoknak áldozatul eső veszélyeztetett orrszavúk száma a Dél-afrikai Köztársaságban - jelentette az ország vadvédelmi hatósága.

A hivatal közlése szerint idén eddig 152 orrszavúval végeztek a vadorzók, 20-szal többel, mint tavaly egész évben. Egyedül az ország keleti részében található Kruger Nemzeti Parkban 65 fehér és 1 fekete orrszarvút lőttek ki illegálisan.
A nemzeti parkokat felügyelő hatóság közleménye szerint az orvvadászat elharapódzása a szervezett bűnbandák eddig példátlan bevonódását jelzi, és a "kifinomultság, a kegyetlenség, a precízió és a háttérben meghúzódó pénzügyi érdekek új szintjét tükrözi".

Ázsiában az orrszarvú szarva állítólagos gyógyhatásai miatt keresett portéka, a Közel-Keleten többek között szertartásokon használt díszes tőrök markolatát készítik belőle.

Az orrszarvúfélékhez ma öt faj - szélesszájú vagy fehér, keskenyszájú vagy fekete, szumátrai, jávai és indiai - tartozik. A fajok a mérsékelten veszélyeztetett szélesszájú orrszarvún kívül mind végveszélyben vagy kihalófélben lévők.
MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr502285752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása