2010.07.23.
09:39

Írta: GrínTím

Denevérek a szúnyogok ellen

Környezetbarát megoldást talált az áradások utáni szúnyoginvázióra a dél-lengyelországi Lelow falu: denevéreket küldenek harcba.

Július eleje óta a helyi hatóságok mintegy ötven denevérodút osztottak szét a lakosságnak jelképes összegért, darabját 5 zlotyért (346 forintért) - mondta Jerzy Szydlowski, a település polgármestere. A "denevérdobozokat" szakértők tanácsai alapján építették meg.
"A kis bőregerek alhatnak ezekben a házikókban, és közben megeszik a szúnyogokat. Egy denevér körülbelül 2000 szúnyogot képes felfalni egyetlen nap alatt" - tette hozzá. A természetbúvár polgármester reméli, hogy ezzel a környezetkímélő módszerrel el lehet kerülni a rovarirtószerek használatát.
Szakértők szerint a hatás legkorábban a jövő év elején lesz érzékelhető, de a kezdeményezés okvetlenül hasznos, mert óvja az országban egyre ritkábban előforduló emlősöket. A denevéreket az Európai Unió egyik irányelvében védett állatnak nyilvánította.

1 komment

Címkék: bat denevér szúnyog

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr832285677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denevérek a szúnyogok ellen (via ZöldTér – reloaded) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/07/23/deneverek-a-szunyogok-ellen-via-zoldter-reloaded/ 2010.07.23. 09:44:22

[...] Denevérek a szúnyogok ellen (via ZöldTér – reloaded) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 7:41 am Környezetbarát megoldást talált az áradások utáni szúnyoginvázióra a dél-lengyelországi Lelow falu: denevéreket küldenek harcba. Július eleje óta a helyi hatóságok mintegy ötven denevérodút osztottak szét a lakosságnak jelképes összegért, darabját 5 zlotyért (346 forintért) – mondta Jerzy Szydlowski, a település polgármestere. A "denevérdobozokat" szakértők tanácsai alapján építették meg. "A kis bőregerek alhatnak ezekben a házikókban, és közben … Read More [...]
süti beállítások módosítása