2010.07.21.
21:01

Írta: GrínTím

Energiahatékonysági megaprojekt indult Oroszországban

Óriási építkezés indult az oroszországi Jekatyerinburgban, melynek befejeztével csaknem 325 ezer ember költözhet energiahatékony épületekbe.

A BASF és a Renova Stroygroup stratégiai partnersége keretében Európa egyik legnagyobb öko-hatékony építkezése kezdődött meg; az új Akademicseszkij Rayon városrészben már át is adták az első lakótömböt.
Az összes épületet a BASF Neopor® paneljeinek felhasználásával hőszigetelik, így akár 50 százalékkal csökkenthető az épületek energiafelhasználása. A jekatyerinburgi projekt, melyről 2008-ban született döntés, a német-orosz tárgyalások eredményeképpen jöhetett létre. A jövőben további közös projektek induhatnak, hiszen az orosz kormány eltökélt szándéka, hogy 2020-ra az ország energiaigényét 40 százalékkal csökkentse.

1 komment

Címkék: basf basf jekatyerinburg neopor renova stroygroup renova stroygroup

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr842285670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Energiahatékonysági megaprojekt indult Oroszországban (via ZöldTér) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/07/21/energiahatekonysagi-megaprojekt-indult-oroszorszagban-via-zoldter/ 2010.07.21. 21:04:30

[...] Energiahatékonysági megaprojekt indult Oroszországban (via ZöldTér) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 7:02 pm Óriási építkezés indult az oroszországi Jekatyerinburgban, melynek befejeztével csaknem 325 ezer ember költözhet energiahatékony épületekbe. A BASF és a Renova Stroygroup stratégiai partnersége keretében Európa egyik legnagyobb öko-hatékony építkezése kezdődött meg; az új Akademicseszkij Rayon városrészben már át is adták az első lakótömböt. Az összes épületet a BASF Neopor® paneljeinek felhasználásával hőszigetelik, így akár 50 százalékkal csökk … Read More [...]
süti beállítások módosítása