2010.07.20.
16:54

Írta: GrínTím

Tenyérbe mászó állatkölykök

Most még ártatlanok, kedvesek, aranyosak. Bőven elférnek a tenyerünkben. Lehet, nagy korukban már más lenne a véleményünk róluk, és nem vágynák már arra, hogy cirógassuk, babusgassuk őket.
Sündisznó
Mintha gesztenyék lennének, pedig nem. Sündisznó csemeték. Egy alomban 4-6 pici születik. A nősténynek kell ügyelnie arra, hogy a hím nehogy felfalja a valóban ennivaló utódokat. Egyedül védtelenek, hiszen vakon és tüskék nélkül születnek. A tüskék a születés után néhány órával bújnak ki.
Nimfapapagáj
A picinyek immunrendszer nélkül kelnek ki, ezért nagyon védtelenek a környezetükkel szemben. A képen mesterségesen táplálják a fiókát. Nagyon kell vigyázni, mert könnyen fertőzést kaphat és a nyelőcsöve is könnyen megsérülhet, ami fájdalmas halálhoz vezethet.
[slideshow]
Denevér
Mint hogyan a képen is látszik, a vámpírok is lehetnek aranyosak. Főleg, ha picik. A legtöbb fióka nyáron kel ki, és a felnőtté válás első lépése egy esés. Szőrzet nélkül születnek. Egy szezonban átlag háromszor fial a nőstény. A kicsinyek úgynevezett kölykező-szállásokon jönnek létre, ahol egyszerre több nőstény is összegyűlik, hogy világra hozza utódját. Anyja csak az első hetekben gondoskodik róla. Utána teljesen önellátóak lesznek.
Lemur
Nagyon erős a kapcsolat az anya és az újszülött között. A pici egész nap anyja hasán csüng, ahol kellő meleget és védelmet kap. Sajnos, mégis nagy a halálozási százalékuk. Öt hónapos korukig szopnak, de már két hónaposan esznek szilárd táplálékot.
Teknős
A teknősök násztáncot járnak a párzás előtt. Évente 4-5 alkalommal raknak tojást, amik 69-112 nap alatt kelnek ki, a hőmérséklettől függően. Mikor kikelnek a tojásból, már páncél védi őket. A kicsik nagyon lassúak.
Varangyosbéka
A kifejlett picinyek nagyobbak, mint agy átlagos béka utódai, emiatt nagyobb esélyük van a túlélésre. Bár így is csak 1 centiméteresek, remek csemegének számítanak felnőtt társaik számára. A varangyosbéka nemcsak akkor fújja fel magát, ha ellenség közelít hozzá. A nőstények a nekik nem tetsző hímeket is ezzel a módszerrel tartják távol maguktól. Így extra nagy méretre is képesek átváltozni, ha a hímet túl picinek tartják.
Szalamander
A nőstény szalamanderek tojásokat raknak az első esős tavaszi napon a sekély vizekben. A tojások a növényekhez tapadnak. A szalamanderek kezdetben kopoltyúval lélegeznek, ezért tudják életüket a vízben kezdeni.
Mókus
Az öt centis újszülöttek pucérak és vakok. A fülük a testükhöz tapad. A bőrük átlátszó, olyan vékony. Néhány hét múlva azonban már rájuk lehet ismerni, nagyon aranyos pici állatok lesznek.
Gyík
A gyíkok nagyon különlegesek az utódok szempontjából. Bármekkorák is, nagyon piszkosak. Rengetek élősködőt tartanak el, emiatt otthon tartásuk nagy körültekintést igényel. Lakóhelyüket naponta kétszer is kel tisztítani.
Cica
A macskák alomban jönnek világra. Egyszerre 2-5 utód születik. Az első hetekben nagyon esetlenek, teljesen anyjukra szorulnak. Mindenre meg kell őket tanítani. Ez anyjuk feladata. Nagyon játékosak és aranyosak.
Forrás: environmental graffiti

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr1002285665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenyérbe mászó állatkölykök (via ZöldTér) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/07/20/tenyerbe-maszo-allatkolykok-via-zoldter/ 2010.07.20. 16:30:28

[...] Tenyérbe mászó állatkölykök (via ZöldTér) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 3:30 pm Most még ártatlanok, kedvesek, aranyosak. Bőven elférnek a tenyerünkben. Lehet, nagy korukban már más lenne a véleményünk róluk, és nem vágynák már arra, hogy cirógassuk, babusgassuk őket. Sündisznó Mintha gesztenyék lennének, pedig nem. Sündisznó csemeték. Egy alomban 4-6 pici születik. A nősténynek kell ügyelnie arra, hogy a hím nehogy felfalja a valóban ennivaló utódokat. Egyedül védtelenek, hiszen vakon és tüskék nélkül születnek. A tüskék a … Read More [...]
süti beállítások módosítása