2011.03.02.
16:06

Írta: GrínTím

Brigitte Bardot a vágóhidakat támadja

Miután a színésznő feljelentést tett Franciaország egyik legnagyobb vágóhídja ellen, alapítványa a földművelésügyi és a belügyminisztérium ellen fordult. A Le Parisien című lap szerint a Brigitte Bardot Alapítvány azt veti a szemükre, hogy olyan gyakorlatot tűrnek meg a francia vágóhidakon, amelyek ellentmondanak az Európai Unió előírásainak.

"Sok állatot még mindig középkori szokások szerint ölnek meg, holott húsukat nem a halal piacra szánják" - véli az alapítvány. A hús akkor számít halalnak, vagyis az iszlám előírások szerint tisztának, ha az állatot a meghatározott szabályok szerint ölték meg: imát mondanak felette, majd elvágják a nyaki ütőereit és kivéreztetik. Az iszlám csak olyan hús elfogyasztását engedélyezi, amely "felett elhangzott Allah neve".
 
A francia sajtóban nemrég megjelent tudósítások szerint nagyon sok esetben hasonló módszerekkel történik az állatok megölése: anélkül szúrják le a marhákat, hogy előzőleg megfelelő fegyverrel elkábítva megszabadították volna őket a szenvedéstől.
 
A birkák és kecskék megközelítőleg nyolcvan százalékát, a szarvasmarháknak pedig mintegy negyven százalékát nem kábítják el Franciaországban - idézte a lap egy állatorvos becslését.
(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika iszlám vágóhíd alapítvány halal állatvédő brigitte bardot

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr482704500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása