2010.09.23.
13:46

Írta: GrínTím

600 000 napelem Európa legnagyobb fotovoltaikus erőművében

A Schneider Electric nyerte el az Olaszország Puglia régiójában megvalósuló, napenergián alapuló erőmű kivitelezésére, működtetésére és karbantartására szóló pályázatot. A fotovoltaikus erőmű éves áramtermelése várhatóan 56 GWh lesz, ami egy negyvenezres lélekszámú kisváros energiaigényének felel meg. Az erőmű révén 28.000 tonnával kevesebb szén-dioxid kerülhet a légkörbe, mint ha ugyanezt az energiamennyiséget egy hasonló teljesítményű, fosszilis tüzelőanyagokon alapuló erőmű termelné meg. A 43 MW-os csúcsteljesítménnyel rendelkező erőműpark 600 000 darab napelemből fog állni, amelyek több mint 100 hektáros területet fednek majd le.

A későbbiekben a Schneider Electric garantálja a rendszer általános teljesítményét, vagyis a napelemek által előállított elektromos áram alapján a hálózatba táplált KWh-mennyiséget. Emellett a Csoport garanciát vállal a telepített berendezések (pótalkatrészek, folyamatos üzemzavar-elhárítási szolgálat, megelőző és helyreállító karbantartás) hosszú távú rendelkezésre állására is, amit a Schneider Electric erős olaszországi jelenléte tesz lehetővé.
 
 

2 komment

Címkék: olaszország solar power napenergia puglia schneider naperőmű electric fotovoltaikus

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr852317865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.09.25. 18:59:39

szia GrínTím,

szeretném felvenni a kapcsolatot
üdv Koós Miklós építész
www.koos.hu

GrínTím 2010.09.25. 19:55:19

Szia, az email címem: grintim kukac futuranno.com
süti beállítások módosítása