2010.07.23.
16:16

Írta: GrínTím

Függőleges kertek (2.): Dragon Vertical Farm, New York

New York, Roosevelt szigete. Itt található egy belga építész merész tervei alapján készült "lepkeház" nevű farm, mely függőleges irányban terjeszkedik. 128 emeleten 28 különböző mezőgazdasági üzem fog elhelyezkedni. Alapja egy ikertorony, illetve az azokhoz csatlakozó szárnyak. A tervező elsődleges célja az volt, hogy bebizonyítsa, milyen egyszerűen le lehet rövidíteni az utat, míg a földekről az asztalra kerül az étel. Ehhez egy helyre kellett telepíteni egy átlagos mezőgazdasági termelőszövetkezetet, a növény- és zöldségtermesztést és állattenyészetet, és az azokhoz tartozó feldolgozó üzemeket, például tejgazdaságot. De az irodák, laboratóriumok is helyet kaptak az épületben.
Az épület anyag fém és üveg. A szárnyak megfelelő hőmérsékletet biztosítanak a növények növekedéséhez. Úgy vannak kialakítva, hogy a közéjük beáramló levegő télen fűti, nyáron hűti a gazdaságot. A külső, függőleges irányban elhelyezkedő kertek összegyűjtik az esővizet. A házban keletkezett szemetet organikusan lebontják, és a felszabaduló energiát illetve melléktermékeket újrahasznosítják.

1 komment

Címkék: függőleges kert vertical farm dragon farm new york vertical

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr192285680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Függőleges kertek (2.): Dragon Vertical Farm, New York (via ZöldTér – reloaded) « BLog OF BlogS · http://blofbs.wordpress.com/2010/07/23/fuggoleges-kertek-2-dragon-vertical-farm-new-york-via-zoldter-reloaded/ 2010.07.23. 16:24:45

[...] Függőleges kertek (2.): Dragon Vertical Farm, New York (via ZöldTér – reloaded) Filed under: Uncategorized — lgyarmati @ 2:22 pm New York, Roosevelt szigete. Itt található egy belga építész merész tervei alapján készült "lepkeház" nevű farm, mely függőleges irányban terjeszkedik. 128 emeleten 28 különböző mezőgazdasági üzem fog elhelyezkedni. Alapja egy ikertorony, illetve az azokhoz csatlakozó szárnyak. A tervező elsődleges célja az volt, hogy bebizonyítsa, milyen egyszerűen le lehet rövidíteni az utat, míg a földekről az asztalra kerül az étel. Ehhez egy helyre kellett … Read More [...]
süti beállítások módosítása