2011.02.15.
14:03

Írta: GrínTím

Megvan az ország hét természeti csodája

Az [origo] olvasói szerint a Megyer-hegyi tengerszem az első, már ami hazánk természeti látnivalóit illeti. A Csillagtúra játékban a hírportál látogatói hazánk hét természeti csodáját szavazták meg, amelybe felkapott, és eddig alig ismert vidékek is bekerültek. 

2010. október 30-án indította el az [origo] Csillagtúra elnevezésű játékát. A játék célja az volt, hogy kiderüljön, mi magyarok mely természeti helyeinket tartjuk a legelbűvölőbbnek. A játékba a szerkesztőség és az olvasók által ajánlott helyek vegyesen kerültek be. A november 30-án zárult első fordulót még a Szalajka-völgy nyerte, így toronymagas esélyesként indult a döntőben tizenhárom további, gyönyörű hellyel együtt. A helyszínekre a második fordulóban két hónapig, január 31-ig lehetett voksolni. A játék alatt összesen több mint 40 ezer voks érkezett, a második fordulóban csaknem 31 ezren szavaztak.  

A szavazók több mint egynegyede végül a leggyönyörűbbnek a Megyer-hegyi tengerszemet látta, második a Szalajka-völgy lett, míg a balatoni tanúhegyeket a harmadik helyre szavazták. A hírportál látogatóinak szavazatai szerint Magyarország hét természeti csodája: 

 

1. Megyer-hegyi tengerszem (28,1%)

2. Szalajka-völgy (23%)

3. Balatoni tanúhegyek (11,1%)

4. Lillafüred, Hámori-tó (7,6%)

5. Dunakanyar (5,9%)

6. A Gaja-szurdok és a római fürdő (4,9%)

7. Bükk és a Bükk-fennsík (3,9%)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: origo hét szavazás csoda tengerszem csillagtúra megyer hegyi

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr92662881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása