2011.02.14.
08:42

Írta: GrínTím

Misztikus ábrák Nevadában és a Bajkál-tó jegén (fotók és videó)

Egy amerikai művész festővászon helyett homokdűnéket és jégmezőket használ. Az elkészült alkotásokat csak kevesen láthatják, mert megfelelő távlat kell a teljes kép áttekintéséhez és mert a természet gyorsan megsemmisíti azokat.

Jim Denevan műveit leginkább repülőgépről készült fényképekről lehet megtekinteni, hiszen a gigantikus ábrák a Föld felszínéről nézve csak véletlenszerű vonalaknak látszanak. A homokhoz és a kiszáradt földhöz ecsetként botokat, gereblyéket használ és úgy készíti műveit, hogy Ő sem látja az összképet.
 

Brochure from Peter Hinson on Vimeo.

 

Munkásságának elismeréseként a The Anthropologist  felkérte a világ legnagyobb műalkotásának elkészítésére. A Bajkál tó jegén Denevan tervei alapján és irányításával nyolc ember rajzolta meg a Circular Logic névre keresztelt, 23 négyzetkilométeres művet.

 

(Fotók: www.jimdenevan.com)

Szólj hozzá!

Címkék: fotó videó nevada homok jég legnagyobb kör repülőgép műalkotás hatalmas misztikus denevan ábra bajkál tó

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr382659628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása