2010.11.29.
07:58

Írta: GrínTím

Lima belvárosát elárasztotta a fű

A turizmust kívánták fellendíteni Peru fővárosában, amikor a tervezők előálltak ezzel az ötlettel. Egy hétre igazi meglepetéssel szolgáltak a belvárosban élők számára. Az egyik nyertes elképzelése alapján a belváros utcáit friss és műfűvel és újra hasznosítható fákkal díszítették. Ráadásul, ez alkalommal nem tiltották meg a gyerekek számára, hogy a friss gyepen gyalogoljanak, játszanak. 

Mint Latin-Amerika többi nagyvárosában, a városrendezésnél itt is az a cél , hogy a legjobban kihasználják a telkeket az építkezések során. Ezért egyre magasabb, zsúfoltabb tömbök emelkednek, miközben elmaradnak a parkosítások. Ezzel nemcsak helyet, hanem sok pénz is megspórolva. Azonban észbe kell kapni, hogy az élhető városok egyik legfontosabb követelménye, hogy legyenek parkok, zöld területek. 

A világ egészségügyi szervezete szerint fejenként 8 négyzetméternyi zöld területet kellene biztosítani mindenki számára. Ez Limában még a 2 négyzetmétert sem éri el. 

A zöld akcióval erre a problémára szerették volna mindenki figyelmét felhívni. Nemcsak a tervezőkét, hanem a lakosokét is, hogy nem szabad elfogadni a szürkeséget. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy szép  és egészséges környezetben éljen.  

Szólj hozzá!

Címkék: akció belváros lima green

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr112480022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása