2010.11.04.
08:27

Írta: GrínTím

Minden idők legzöldebb olimpiájára készül Szocsi

A Szocsiban megrendezendő téli játékokhoz a páratlan természeti környezet, az egyedülálló értékű Szocsi Nemzeti Park és a kaukázusi Bioszféra Rezervátum is hozzá fog tartozni. 

 
Emellett fontos lépéseket terveznek a játékok zöldebbé tételére.
• Környezetkímélő villamosenergia-termelés és villamos-hálózat kiépítése, beleértve a távfűtő hálózatot is 
• vízszolgáltatás, víz-és szennyvíz elvezetés, szennyvízkezelés javítása 
• hulladékgazdálkodás, beleértve a szelektív hulladékgyűjtést és-feldolgozást,  a hulladék nyersanyagként való hasznosítását
• Szocsi városi környezetminőségének javítása 
• környezeti megfigyelőrendszer és természeti jelenségek előrejelzése, ezek kiterjesztése szélesebb területen is, így  a régió fokozott természetvédelmi területein (SPNA) is.
 
Ezzel együtt megjelenik egy új közlekedési rendszer is Szocsiban, online forgalom ellenőrzési hálózattal, hogy elkerüljék a dugók kialakulását. Sőt, néhány tömegközlekedési járművet tiszta üzemanyag (pl. földgáz) üzeműre állítanak át, a már reménytelenül elavult gépjárműveket is környezetbarát típusra cserélik majd. 
 
Zéró hulladék-kibocsátású játékok: 
Az előkészítések során a már meglévő hulladéklerakók mellett új, modernebb, sokoldalúbb lerakókat is megnyitnak. Veszélyes hulladék kezelési rendszert is telepítenek. A játékok során a szemetet szelektíven gyűjtik össze, a komposztálási, szétválogatási és elhelyezési szabályok szigorú betartása mellett. A játékok befejeztével az ideiglenes infrastruktúra könnyen elszállítható, az alkatrészek újra felhasználhatóak más területeken is.
 
Energiatermelés: 
Azt tűzték ki célul, hogy Szocsi 2014-ben193 új elektromos alállomást kapjon, hogy csökkentsék a város elektromos hálózatának terhelését. Az olimpia megkezdésével a villamoshálózat terhelése eléri majd a 1000 MW-ot. Ezért három új erőművet is felépítenek Adler, Kudepst és Dzhubga nevû településeken, míg a Szocsi hőerőmű, a Tuapse hõerőmű és a Krasnopolyanskaya vízerőmű is felújításon megy keresztül.
 
 
Képek forrása: webpark.ru
 

Szólj hozzá!

Címkék: design olimpia power games 2014 szocsi technology international zero future management diamond winter thermal olympics waste gateway committee sochi

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr992421361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása