2010.06.24.
15:19

Írta: GrínTím

Illés Zoltán bocsánatot kért Réz Andrástól

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár bocsánatot kért Réz Andrástól, amiért valótlanul híresztelte, hogy vele 100 milliós értékben kötött PR-szerződést az előző kormány.

Réz András ügyvédje, Németh Zsolt szerdán az MTI-nek elmondta: mindazokkal szemben polgári pert kezdeményeznek, akik Illés Zoltán vádló közlését átvették és azt követően Réz András helyreigazítási kérelmének nem tesznek eleget vagy nem közlik le az Illés Zoltán bocsánatkéréséről szól hírt.
A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára a Duna TV Hattól Nyolcig című műsorában kedden azzal indokolta a bocsánatkérést, hogy bár korábban azt állította, hogy az ismert esztéta cége kötött egy erősen megkérdőjelezhető százmilliós szerződést a zöldtárcával, az érintett "vállalkozás nem Réz Andrásé, ő alkalmazott a cégben". Ezért, mint mondta, megköveti őt.
Az államtitkár az MR1-Kossuth rádió Krónika című műsorában hétfőn sorolta a zöldtárca gyanús megállapodásai közé azt a pr-szerződést, amelyet, akkori megfogalmazása szerint "Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben". Réz András esztéta, annak a cégnek a kreatív vezetője, amellyel szerződést kötött az előző minisztérium, azt mondta a Krónikának, feladata az volt, hogy a Zöld Őrség elnevezésű kampányban a többi között döntsön a szlogenekről és a plakátokról, a szerződés részleteiről azonban nem tud semmit - írta pénteken az mr1.hu.
Réz András már hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben cáfolta a vádat, s közölte, hogy soha semmiféle tárca semmilyen szerződést nem kötött vele. "Aki ezzel szemben állót állít, azzal szemben Réz András valótlan tény híresztelése és személyiségi jogainak megsértése miatt 2010.06.18-tól pert indít" – állt az ismert esztéta közleményében. A közlemény szerint az így nyert milliókat Réz András a rendkívüli időjárás károsultjainak ajánlja fel.

Szólj hozzá!

Címkék: bocsánat bocsánat illés zoltán kártérítés réz andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://grintim.blog.hu/api/trackback/id/tr582285660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása